top of page

Women In Art #7: Jezzelle HR Kellam (eng/tr)

Visual presentation that complements a psychoanalytic assessment. An artist who reflects society with her own body: Jezzelle HR Kellam.



Kellam is a 23-year-old British artist, whose body sculpted nude poses with graphite drawings. Expressing that her mentality has changed in the course of her works, the artist does not include the head and certain parts of the body in her works. She states that while this increases the uncertainty of the study, it also raises issues of concern. If the people around us are such an important part of our lives, how can they separate themselves from us? How can we be independent of them? Kellam, who turns to the social perception of beauty with these questions, is an inspiring, incredible, contradictory, independent artist! I sincerely appreciate her :)



She tries to summarize the physical and psychological aspects of living, of living in a body. By doing this, she brings out the awareness that in many of us we have a greater understanding of the great personal disconnect between mind and body. In this way, Kellam expresses that her art and life are interconnected on an incredible scale. The artist, who tries to reduce the disconnection between her mind and body through his art, also directs us to reduce the gap in us.





As a society, when we come face to face with our bodies, we are less inclined to examine them. Because, from our birth, it has been imposed on us to fit people into a certain mold. We are used to it. For Kellam, there are numerous scars, body hair, cellulite, etc. which are vital to be expressed. Even if these textures are seen as flaws, Kellam wants to share how beautiful, special, and common these features are. She wants to challenge how society sees our bodies and our perception of reality, and how it sees its own body. Instead of making these shapes something completely unfamiliar, she creates a composition with a certain pose or angle to remove parts or angles. The effect is a fragmented depiction of realism, not photorealism and surrealism. Just like our selves…




To her, art allows artists to depict what bothers them in a way that their voices cannot. A way of conveying reality from her own perspective that no one dares to see. Kellam expresses her emotional and honest realization that the figures in her art are not ambiguous. They exist not simply to encourage people to construct their subjective narratives. It has a deeper meaning. She is in that body. She is always there in those drawings. In each of her lines is the biological shell of the conscious aspects of her own reality, of who she really is.




Drawing from her personal experiences allows her to learn that her work is about expressing the disconnect or separation between mind and body, revealing self-awareness. She tries to confront her vulnerabilities and disconnections that she is not aware of and is not ready for. By showing this effort through art, she also accompanies us on his journey. I commend Jezzelle HR Kellam, who is trying to heal as an artist, for her awareness, self-confidence and courage despite her young age! I hope many of us can be like her…




—---------------------------------------------------------


Psikanalitik bir değerlendirmeyi tamamlayan görsel sunum. Kendi bedeniyle toplumu yansıtan bir sanatçı: Jezzelle H R Kellam.



Vücudun heykeli çıplak pozlarını grafit çizimler ile ortaya koyan Kellam 23 yaşında İngiltereli bir sanatçıdır. Çalışmalarının akışında düşünce yapısının değiştiğini dile getiren sanatçı, başı ve vücudun belli bölümlerini eserlerinde yer vermez. Bunun çalışmanın belirsizliğini arttırmakla beraber endişe konularını da ortaya çıkardığını ifade eder. Etrafımızdaki insanlar hayatımızın önemli bir parçasıysa, kendilerini bizlerden nasıl ayırabilirler? Biz nasıl onlardan bağımsız olabiliriz? Bu sorularıyla toplum güzellik algısına da yönelen Kellam ilham verici, inanılmaz, aykırı, bağımsız bir sanatçıdır! Kendisini tüm içtenliğimle takdir ediyorum:)



Yaşamanın, bir bedende yaşamanın fiziksel, psikolojik yönlerini özetlemeye çalışır. Bunu yaparak çoğumuzda, zihin ve beden arasındaki büyük kişisel kopukluğu daha fazla anladığımız farkındalığını ortaya koyuyor. Bu sayede Kellam, sanatının ve hayatının inanılmaz ölçekte birbirine bağlı olduğunu ifade eder. Kendi zihni ve bedeni arasındaki kopukluğu sanatı yoluyla azaltmaya çalışan sanatçı aynı zamanda bizlerdeki boşluğu da azaltmaya yönlendirir.




Toplum olarak bedenlerimizle yüz yüze geldiğimizde onları incelemeye daha az meyilli oluyoruz. Çünkü doğumumuzdan itibaren insanları belli bir kalıba sığdırmak bize empoze edilmiş durumdadır. Buna alıştık, alışıyoruz. Kellam için ise çok sayıda yara izi, vücut kılları, selülit vb. tasvir etmek hayati önem taşır. Bu dokular kusur olarak görülse bile Kellam bu özelliklerin ne kadar güzel, özel, ortak olduğunu paylaşmak ister. Toplumun bedenlerimizi ve gerçeklik algımızı nasıl gördüğüne ve kendi bedenini nasıl gördüğüne meydan okumak ister. Bu şekilleri tamamen tanıdık olmayan bir şey haline getirmek yerine, parçaları çıkarmak veya belirli bir poz veya açıya sahip bir kompozisyon oluşturur. Efekt fotogerçekçi ve gerçeküstücülük değil, parçalanmış bir gerçekçilik tasviridir. Tıpkı bizim benliğimiz gibi…




Kendisine göre sanat, sanatçıların kendilerini rahatsız eden şeyleri seslerinin yapamayacağı şekilde tasvir etmelerine izin verir. Kimsenin görmeye cesaret edemeyeceği gerçekliği kendi perspektifinden aktarma yolu. Kellam, sanatındaki figürlerin belirsiz olmadığının duygusal ve dürüst farkına vardığını ifade eder. Var olmalarının nedeni, sadece insanları öznel anlatılarını oluşturmaya teşvik etmek değildir. Daha derin bir anlamı vardır. O bedende o vardır. O çizimlerde hep o vardır. Her bir çizgisinde, gerçekten kim olduğunun, kendi gerçekliğinin bilinçli yönlerinin biyolojik kabuğu bulunur.



Kişisel deneyimlerinden yola çıkarak çizmesi, öz-farkındalığın açığa çıkması, çalışmalarının zihin-beden arasındaki kopukluğu veya ayrılığı ifade etmekle ilgili olduğunu öğrenmesine izin verir. Farkında olmadığı, hazır olmadığı kırılganlığı ve kopukluklarıyla yüzleşmeye çalışır. Sanatı yoluyla bu çabasını göstererek yolculuğunda bizlere de eşlik eder. Bir sanatçı olarak iyileşmeye çalışan Jezzelle H R Kellam'ı genç yaşına rağmen farkındalığı, özgüveni, cesareti için taktir ediyorum! Umarım çoğumuz onun gibi olabiliriz…




Son Yazılar

Hepsini Gör

Kommentare


bottom of page